Schrijfdocent

Hoe maak je een boek?
 

Er bestaan talloze boeken over het schrijven van een roman. Daar valt veel uit te leren. Natuurlijk kun je ook een cursus of opleiding in schrijven gaan volgen. De www.schrijversacademie.nl biedt een basisopleiding en een grote keuze aan specialisaties. Ook de www.schrijversvakschool.nl heeft een ruim aanbod. Zelf geef ik bij de Schrijversacademie het basisjaar en de specialisatie Romans en Korte Verhalen schrijven. Heel veel mensen kunnen goed schrijven. Lang niet al die mensen lukt het ook om de roman of verhalenbundel die ze in gedachten hebben af te maken.

 

In dat stadium kan individuele begeleiding net het zetje geven dat nodig is. Al enige tijd begeleid ik een aantal beginnende schrijvers bij het uitwerken van hun roman. Ik heb het met hen over compositie, structuur, tijdlijn, spanningsboog, karakters, stijl en inhoud. Allemaal belangrijke en ambachtelijke elementen bij het schrijven, maar wat vaak nog veel belangrijker is tijdens het schrijfproces is het achterhalen van de blokkades die er kunnen zijn op je schrijverspad. Veel van de gesprekken die ik heb met schrijvers in spé, draaien om vragen over belemmeringen, onzekerheid, tijd, discipline en doorzettingsvermogen. 

De begeleiding bestaat voor een groot deel uit het meelezen van teksten en het geven van feedback. Dit kan grotendeels per mail. Zo nu en dan een ‘echt’ gesprek helpt op moeilijke momenten of bij ingewikkelde ( structuur en compositie) vragen. Een skypegesprek behoort ook tot de mogelijkheden. 
Voor meer informatie en tarieven, mail naar info@joshazwaan.nl

 

 

 

 

 

 

 

------