Workshop Kleurrijk Schrijven 12 september

 
 

Bij elke roman die ik schrijf krijg ik van lezers te horen dat ze het verhaal als een film voor zich zien. Hoe doe je dat toch? Is een veel gestelde vraag.De sleutel zit hem in het gebruik van kleur en zintuigen.

Waarschijnlijk schrijf je veel en graag. Maar hoe kleurrijk zijn je teksten? Gebruik je kleuren en hoe gebruik je die dan?

Kan kleur ook een metafoor zijn voor andere verschijnselen? En zijn er ook metaforen voor kleuren te bedenken? Hoe zit het met de zintuigen? Kan de lezer horen, ruiken, zien, voelen, proeven wat je beschrijft? 

In deze workshop geef ik je opdrachten om je woordrepertoire te verdiepen en te verbreden, om letterlijk en figuurlijk meer kleur in je werk te brengen.

Dit doen we door associatief te werk te gaan met kleur maar ook met muziek en beeld. We oefenen met het ons voorstellen van de beelden die in de opdrachten ontdekt worden. De feedback van je medeschrijvers kan helpen om scherper te krijgen wat er geroken, gevoeld, gezien, gehoord of geproefd wordt. En natuurlijk proberen we verder te komen dan het gebruik van clichés.

Korte schrijfopdrachten wissel ik af met feedbackmomenten. Ook is er tijd en ruimte om met elkaar te praten over wat schrijven voor je betekent, wat  je ermee zou willen en waarom.

Uiteraard is er de gelegenheid om vragen te stellen over je eigen werk, over het mijne of over schrijven en leven van de pen. 

Aan het eind van de middag heb je een kort en kleurrijk verhaal geschreven en inspiratie opgedaan voor je verdere schrijfwerk.

En misschien heb je wel mensen ontmoet met wie je vaker dat wat je schrijft zou willen delen. 

Datum: 12 september 2018
Lokatie: Zutphen
Tijdstip: 14.00 - 17.00
Kosten: 50 euro
Aantal deelnemers: maximaal 8, dus meld je snel aan via: info@joshazwaan.nl